PREČO PREDLOŽKY GRUND V LETE?

Leto je ako pobyt v saune. Z horúceho slnka skočíme rovno do studenej vody, z rozpálených ulíc do budov s klimatizáciou na plné obrátky a pri cestovaní autom máme ventiláciu zapnutú na plné obrátky. Pri takýchto extrémoch sa nemožno čudovať, že čakárne lekárov sa v lete plnia angínami, bronchitídami a prechladnutiami. Napriek tomu existuje spôsob, ako aspoň trochu zmierniť letné výkyvy. Každý môže začať doma.

shutterstock_1463736701_web

Väčšina ľudí má predstavu, že kúpeľňové rohože slúžia na to, aby sme si v zime po kúpeli alebo sprchovaní zohriali nohy. V skutočnosti však práve v lete najviac oceníte ich skvelé vlastnosti. Existuje na to niekoľko dôvodov:

  1. V lete zvyčajne perieme častejšie ako v iných mesiacoch.
  2. Vonku a doma chodíme oveľa častejšie naboso.
  3. Bez ohľadu na to, aká je vonku zima, obkladačky v kúpeľni zostávajú studené.
  4. Vyjdeme z tepla bosými nohami na studenú podlahu kúpeľne a vyjdeme do chladu.

Je to naozaj pravda. Ak dokážeme prežiť rannú cestu autom s ventilátormi pustenými naplno, prácu alebo nákupy v klimatizovanej budove a popoludňajšie kúpanie, bola by škoda prechladnúť práve na mieste, kde by sme sa mali cítiť najlepšie.

IMG_20180802_165548_HDR

Koberčeky a rohože predstavujú malú zmenu, ktorá môže mať veľký vplyv. Tvoria užitočnú izolačnú vrstvu od studenej podlahy, takže sa môžete venovať regenerácii a odpočinku po dlhom dni. Rýchloschnúci povrch zabezpečí, že sa v kúpeľni nebude držať zbytočná vlhkosť. Antibakteriálna úprava pomôže udržať vaše nohy zdravé, aj keď sa v lete prebehli naboso. Mäkkú vrchnú vrstvu podopiera spodný protišmykový povrch. Kúpeľňa, ktorú v lete navštevujeme mnohokrát častejšie ako inokedy, bude preto bezpečnejšia.

Predložky nie sú určené len na zimné mesiace. V lete radi plnia úlohu nenápadného pomocníka, ktorý prispieva k pevnejšiemu zdraviu. Navyše, keď si vyberiete predložku s letným motívom, každá cesta do kúpeľne sa stane pripomienkou toho, prečo toto ročné obdobie tak milujeme.