GRUND VO SVETE - ŠVAJČIARSKO

Počas svojej viac ako 30-ročnej histórie ponúkla rodinná spoločnosť GRUND svoje koberčeky a rohože na viac ako 40 trhoch po celom svete. Ste zvedaví, aké výrobky oslovili obyvateľov týchto často vzdialených krajín? Chceli by ste zistiť, aký je ich vkus, čo preferujú a čo je pre nich pri výbere dôležité? V nasledujúcom príspevku vám postupne predstavíme zaujímavé krajiny, v ktorých koberčeky a predložky GRUND spoľahlivo a ochotne plnia rovnakú službu ako u nás doma.

svycarsko_14032023_mapa

NAJPRV NAVŠTÍVIME ŠVAJČIARSKO,

krajinu, ktorá je pretkaná horami, jazerami a kde pramenia štyri veľké európske rieky. Väčšina ľudí na tejto planéte má aspoň nejaké vedomosti o Švajčiarsku, čo je vo svete veľmi vzácne. Každý už počul o švajčiarskej čokoláde, syrovom fondue alebo raclette, švajčiarskych nožoch alebo hodinkách.

Typická štvorcová švajčiarska vlajka s bielym krížom v červenom poli sa stala synonymom vysokej kvality, stability a spoľahlivosti. Ak ju značka umiestni na svoj výrobok, jej predaj sa zvyčajne zvýši. Švajčiarski zákazníci sami vyhľadávajú kvalitu a sú ochotní si za ňu priplatiť. Kvalita bola tiež jedným z kľúčových faktorov, na ktoré sa švajčiarski zákazníci zameriavali pri kúpe kobercov a predložiek GRUND. Ďalším bola päťročná záruka, ktorá vyvolávala dojem, že koberce vydržia oveľa dlhšie ako nové.

IKONICKÝM VÝROBKOM ŠVAJČIARSKA SÚ NEPOCHYBNE HODINKY.

Z precíznej a jemnej ručnej práce, ktorá bola pôvodne zimným zamestnaním miestnych poľnohospodárov, vzniklo jedno z najdôležitejších exportných odvetví. Niet divu, že ručne šité koberčeky GRUND sú medzi švajčiarskou klientelou veľmi obľúbené. Poctivá ručná práca sa tu cení už po stáročia a jej význam sa uznáva aj dnes. Až 90 % švajčiarskeho hospodárstva tvoria malé a stredné podniky, dalo by sa povedať rodinné podniky.

svycarsko_14032023_hodinky

ŠVAJČIARSKO JE KRAJINA, KDE JE KONZERVATIVIZMUS HLBOKO ZAKORENENÝ.

Napríklad volebné právo bolo ženám udelené až v roku 1971. Len dve európske krajiny boli v tomto smere ešte horšie. Tak ako vo väčšine ostatných krajín sveta však aj vo Švajčiarsku ženy rozhodujú o tom, akú chcú mať domácnosť. Ich rozhodnutia bývajú veľmi konzervatívne. Často si vyberajú jednofarebné koberce, ktoré sa dajú ľahko kombinovať s ostatným nábytkom.

UŽ SME SPOMÍNALI VÝNIMOČNOSŤ ŠVAJČIARSKEJ KRAJINY.

Nie sme si istí, nakoľko je pre švajčiarskeho zákazníka dôležité, že predložky GRUND sa vyrábajú na úpätí hôr, ktoré sú pre ich krajinu také typické. Ak však švajčiarsky zákazník netúži po jednofarebnosti, rád si vyberá koberce a predložky, ktoré sú rozhodne inšpirované prírodou. Colani 42 pripomína valiacu sa lavínu, Colani 23 jemné okvetné lístky vo vetre a Carmen prúdy vody, ktoré si dokážu nájsť cestu aj cez tú najnepriechodnejšiu horskú krajinu. Prírodné materiály sú tu tiež veľmi obľúbené. Marla je stelesnením starostlivosti o prírodu, ktorá je skutočným švajčiarskym pokladom.

svycarsko_14032023_colani42

svycarsko_14032023_colani23

svycarsko_14032023_carmen