FIREMNÁ DOVOLENKA: Vážení zákazníci, naši zamestnanci a stroje si po celoročnej práci zaslúžia trochu voľna. Od 13. júla do 26. júla 2024 vyhlasujeme dovolenku. Svoje objednávky môžete samozrejme posielať. Len ich, dobre odpočatí a s novou chuťou do práce, budeme spracovávať až v pondelok 29. júla 2024. Váš GRUND vám praje krásne leto.

Ako často prať kúpeľňové predložky?

Otázku, ako často prať kúpeľňové predložky, si kladie každý, kto ich má doma. Hoci na ňu neexistuje jednoznačná odpoveď, môžeme poskytnúť určité usmernenie. Od roku 1990 vyrábame v podhorí Krkonôš rohože najvyššej kvality. Takže by sme o tom mali niečo vedieť.

prani-suseni_27052024_1

Čo odporúčame

Odporúčame vám prať kúpeľňové koberčeky aspoň raz za mesiac. Toaletné predložky by sa mali prať raz týždenne. Ide však o všeobecné odporúčanie, ktoré nemusí vždy platiť. Ak je napríklad pri zrkadle rohožka, na ktorej sa každý deň striedajú tri dospievajúce dievčatá so záľubou v líčení, pranie raz za mesiac nebude stačiť. Podobne, ak je pred sprchou koberček, na ktorý denne chodí otec, ktorý pracuje na stavbe a celý deň nosí uzavreté topánky, a syn, ktorý sa chce stať profesionálnym futbalistom a niekoľko hodín denne trávi v kopačkách, pranie raz za mesiac nebude stačiť.

prani-suseni_27052024_2

Ako je na tom toaleta

Podobne je to aj s toaletou. Ak žijete v domácnosti s niekým, kto si pri najlepšej vôli nedá povedať, aby zásadne splachoval pri zatvorenom záchode, aby sa do priestoru dostalo čo najmenej baktérií, mali by ste zvýšiť frekvenciu umývania. Podložky a koberčeky sú samy o sebe antibakteriálne. Baktérie nemajú záujem sa na nich držať. Môžu sa však na ne takto dostať, preto je dobré prať častejšie.

prani-suseni_27052024

Ako prať koberčeky

Koberčeky GRUND možno prať pri 40 stupňoch. Dve podložky s rozmermi 60 x 100 cm možno prať v bežnej práčke na viac ako 7 kg bielizne. Samotné koberčeky sú veľmi ľahké, ale počas prania sa stanú ťažšími, čo treba vziať do úvahy.

prani-suseni_27052024_3

Umývanie toľkokrát, koľkokrát chcete

Ak vás zaujíma, koľkokrát ich možno prať, máme pre vás dobrú správu: toľkokrát, koľkokrát chcete. Vďaka jedinečnej výrobnej technológii zostávajú farby aj po opakovanom praní niekoľko rokov rovnako sýte ako predtým. Dokonca aj protišmykový poťah vydrží v pôvodnom stave. Stále farby a protišmyková úprava, ktorá vydrží časté pranie, sú našimi hlavnými konkurenčnými výhodami, o čom sa môžete ľahko presvedčiť sami.

prani-suseni_27052024_4

Pri sušení je to v suchu

Sušenie koberca je hračka. Koberce vydržia náročné sušenie v bubnovej sušičke a vždy vyzerajú ako nové. V mesiacoch, ako je tento, keď slnko krásne hreje, ich môžeme sušiť ešte rýchlejšie. Vyskúšali sme, že aj obyčajné rozloženie koberčeku na trávnik na priamom slnku ho vysuší za neuveriteľných 30 minút. Pri takomto sušení farbám slnečné lúče nevadia. Zostávajú krásne sýte a živé.

prani-suseni_27052024_5

Záverečný tip

Jedna rada na záver: pri starších práčkach alebo modeloch s naozaj divokými otáčkami nemusí byť koberček po praní taká mäkký, ako ste zvyknutí. Skúste ho niekoľkokrát poklepať a uvidíte, že pôvodná mäkkosť sa okamžite vráti.