S láskou z Českej republiky

Už viac ako 30 rokov sú predložky GRUND označené pečiatkou "Made in Czech Republic". Koberčeky sami navrhujeme, dizajnujeme, vyrábame a predávame. Okrem Českej republiky putujú do 43 krajín sveta, kde zákazníci oceňujú ich vysokú kvalitu, ktorá sa v priebehu rokov nezmenila. Preto si môžeme dovoliť poskytnúť na väčšinu našich koberčekov predĺženú 5-ročnú záruku.

IMG_5056

PRIAMO Z ÚPÄTIA KRKONÔŠ

Základným pilierom spoločnosti GRUND je továreň v obci Mladé Buky na úpätí Krkonôš. Sme si vedomí zodpovednosti, ktorú máme za túto krásnu časť našej krajiny. Preto v každej fáze procesu dbáme na ekologické postupy a výrobu čo najšetrnejšiu k životnému prostrediu. Energiu získavame z vody a, samozrejme, aj zo slnka.

DSC_1617

VŠETKO NA JEDNOM MIESTE

Základom každého koberčeka GRUND je priadza, ktorú spracovávame vo vlastnej pradiarni. Základnou surovinou je česaná priadza. Dovážame ju z krajín, ktoré majú s jej výrobou stáročné a často aj tisícročné skúsenosti.

K nadýchanej priadzi má česaná priadza ešte dlhú cestu. Každý krok na ceste je však v našich rukách, alebo skôr v rukách našich skúsených priadok. Práve dohľad nad prípravou nám umožňuje kúzliť s farbami tak, ako ste zvyknutí. Okrem základných farieb môžeme miešaním dosiahnuť takmer všetky možné odtiene. 

emotion_designers working 

Konkrétny dizajn je dielom našich dizajnérov. Pri každom koberčeku je otázkou, či sa bude šiť ručne alebo strojom. Obe majú svoje výhody aj nevýhody. Stroje si dokážu poradiť aj s tými najzložitejšími vzormi a presne ich pretvoriť do požadovaného tvaru a výšky vlasu, ale ručná práca nikdy neprestane mať svoje čaro a mnohí zákazníci tento nákladnejší proces vítajú.

DSC_1725

OD SRDCA PRE VÁS

Počas našej existencie sme výrobný proces posunuli tak ďaleko, ako nám to dnešný svet umožňuje. Za svojimi výrobkami si stojíme na 100 %. Každá predložka, ktorá smeruje k vám alebo k zákazníkom po celom svete, bude vždy teplá a príjemná na priamy dotyk vašej pokožky. Bezpečnostné prvky, ako napríklad protišmykový povrch alebo farebná stálosť, zostávajú absolútnou nevyhnutnosťou. Okrem skúseností a know-how vkladáme do našich predložiek aj ďalšiu dôležitú zložku: naše srdce, a to sa na našej práci vždy prejaví.