S biologickou vlnou aj do kúpeľne

Udržateľný rozvoj v súvislosti s budúcnosťou sveta sa čoraz viac dostáva do popredia. Ľudia sa čoraz viac zaujímajú o pôvod výrobkov, ktoré kupujú, a o to, či môžu svojimi nákupmi podporiť ekologické myšlienky.

 

Jednou zo žiadaných surovín, po ktorej dopyt stále rastie, je organická bavlna alebo biobavlna.</p

 

Ako vzrástol význam bavlny

Bavlna je ľudstvu známa už tisícky rokov. Archeológovia v Egypte a Mexiku napríklad objavili textílie staré 7000 rokov. Až do konca 18. storočia bola bavlna menšinovým tovarom, čo sa však zmenilo s príchodom priemyselnej revolúcie a zavedením strojovej výroby bavlnenej priadze. Zatiaľ čo v roku 1971 bola svetová spotreba bavlny 213 000 ton, v druhej dekáde tretieho tisícročia už presiahla 26 200 000 ton.

 

Responzívnosť sa presadzuje

Výroba bavlnených textílií je spojená s veľkým chemickým zaťažením. Na jednu tonu bavlny je potrebných 400 kilogramov hnojiva, 40 kilogramov insekticídov a 1,2 kilogramu chemikálie, ktorá sa používa na ničenie opadu listov pred zberom. Pri celkovom objeme produkcie bavlny ide o astronomické množstvo chemikálií, ktoré zaťažuje našu planétu.

Z tohto dôvodu vznikla organická bavlna, ktorá sa pestuje bez použitia pesticídov, herbicídov a chemických hnojív. Pri následnom spracovaní sa tiež nepoužívajú toxické chemikálie. Výrobky z organickej bavlny sú šetrné k životnému prostrediu a ľuďom a po spracovaní nie sú vystavené chemickým rezíduám. Vyššia je aj kvalita, trvanlivosť a prirodzená mäkkosť.

 

S biobavlnou aj v kúpeľni

Pokračovaním oblečenia môže byť aj vybavenie kúpeľne výrobkami z organickej bavlny. GRUND ponúka celý rad produktov. Či už ide o výrobky z NATUR vysokého balíka, NAVONA, VOGUE alebo reverzibilné koberce LUXOR.</p

Ak rozmýšľate, akú kúpeľňovú rohožku si zaobstarať do kúpeľne, skúste si vybrať rohožku vyrobenú z biobavlny. Získate kvalitný výrobok, ktorý je šetrný k vám aj k Zemi

 

Vhodné pre: Celý byt, ideálne do spálne a vhodné aj do kúpeľne.

 

 



Kúpeľne-podmienky GRUND - Rozdiel, ktorý ti dáva a cítiš sa dobre