FARBOU 2022 JE MODROFIALOVÁ VERY PERI. AKO JU POUŽÍVAŤ V INTERIÉRI?

Na rok 2022 vyhlásil PANTONE COLOR INSTITUTE farbu roka, ktorá bude určovať trendy v móde a dizajne. Tohtoročnej farbe roka bude dominovať úplne nová farba Very Peri. Čo si myslíte?

Vzorníky Pantone boli vytvorené v roku 1963 a odvtedy určujú globálny štandard farieb pre textil, grafiku, dizajn a priemysel. Aby sme vybrali ten správny odtieň, ktorý nás bude sprevádzať počas celého roka, odborníci analyzujú aj aktuálne spoločenské udalosti a situáciu vo svete. A tento rok je to prvýkrát, čo odborníci nevybrali z existujúcich vzoriek farieb, ale vytvorili úplne nový odtieň.  "Vytvorenie novej farby po prvýkrát v histórii nášho vzdelávacieho farebného programu Pantone Color of the Year odráža prebiehajúce globálne inovácie a transformáciu," povedala Laurie Pressman, viceprezidentka Pantone Color Institute. A nie je prekvapujúce, že výber farieb Very Peri je tiež ovplyvnený túžbou prekonať pandémiu koronavírusu. "Ako sa dostávame z intenzívneho obdobia izolácie, naše vnímanie a štandardy sa menia. Naše reálne a digitálne životy sú prepojené novými spôsobmi," uvádza inštitút.

Odtieň Vera Peri pozostáva z modrej farby s fialovo-červenými podtónmi. Podľa psychológie farieb je modrá farbou mieru, harmónie a podporuje kreativitu. Fialová farba je symbolom duchovna, meditácie a pomáha znižovať depresiu. Červená je farbou srdca, posilňuje vášeň a chuť do života. Nový odtieň tak má symbolizovať užšie prepojenie medzi reálnym a virtuálnym svetom v roku 2022, ale aj to, v čo všetci dúfame - nový začiatok.

Ako zakomponovať túto originálnu farbu do vášho interiéru?

Vďaka svojim vlastnostiam je ideálny do kúpeľne, pracovne a spálne.

Sama farba je veľmi výrazná, takže najlepšie vynikne na doplnkoch. Bude si rozumieť s bielou, svetlosivou alebo ružovkastou. Hodí sa aj k tmavomodrým alebo béžovým a béžovým odtieňom.

V kúpeľni vytvorí príjemné relaxačné prostredie a pomôže vám oddýchnuť si po náročnom dni. V pracovni povzbudí vašu kreativitu, zlepší vašu koncentráciu a tak sa môžete lepšie sústrediť na štúdium alebo prácu. A vďaka svojim upokojujúcim a meditačným účinkom je vhodný aj do spálne, kde navodí pocit pokoja a harmónie.

A čo kombinácie v kúpeľni? Inšpirujte sa našimi rohožami, ktoré obohatia váš fialový interiér a povýšia ho na oázu pokoja a harmónie.

HARMONICKÁ Fialová A Ružová A JEJICH CHARMONICKÉ EFEKTY V FAREBNOSTI TRIČKA

Vďaka tomu, že farba Very Peri kombinuje tóny modrej a červenej, krásne ju dopĺňa ružový akcent. Vaša kúpeľňa sa premení na miesto relaxácie a meditácie. Medzi kúpeľňovými predložkami GRUND sme našli tri, ktoré sú pre vás ideálne. Vyberte si koberec LILY s jemným kvetinovým vzorom. Udržujte svoje nohy v teple s MELANŽOVÝM mäkkým a hrubým vlasom vo svetloružovej farbe. Ak túžite po dizajnérskom kúsku, kruhový koberec z dielne KARIM 03 svetového dizajnéra Karima Rashida musíte mať.

VÁŠ KLIDOVÝ ZÓN S AKCIAMI ZELENEJ

Fialové a zelené tóny patria do prírody. Vo svete flóry ich nájdeme vo forme levandule, lila alebo bledej lila. Osviežte svoje zmysly a dotknite sa našich mäkkých kobercov. K fialovej farbe pridajte nadčasový dizajn kúpeľňovej predložky VOGUE. Ak chcete intenzívnejšiu a sýtejšiu farbu, vyberte si mätovú z rozsahu kobercov ROMAN. Ak dávate prednosť jednoduchosti, vyberte si jemný pastelový tón koberca MELANGE.

S S DOTYKOM PRÍRODY  V DREVENÝCH A FIALOVÝCH TÓNOCH

Trošku Provance a trošku rustikálne? Je to váš štýl? Milujete vôňu dreva a kvetov? Potom je táto kombinácia vhodná práve pre vás. Bavlnené koberce LUXOR vytvoria príjemnú atmosféru. Rozprávková krajina na koberčeku MOUNTAINS s šedými tónmi sa stane atypickým doplnkom k fialovej farbe vo vašej kúpeľni. Na druhej strane koberec MARLA vo farbe hnedosivej pôsobí veľmi decentne a prirodzene.